Monthly Archives: heinäkuu 2011

Filmax Kuhauistelu tulokset

Kuhauistelun kärkikolmikko. John Mattsson (oik.), Tapio Kalliokoski, Markku Suomela ja Janne Kavonius (vas.)

Cupin neljäs osakilpailu Filmax Kuhauistelu käytiin todella vahtelevissa olosuhteissa lauantai-iltana. Ennen starttia vettä tuli rankasti ja ukkonenkin jyrähteli uhkaavasti. Pahimmalta ukkoselta kuitenkin vältyttiin ja kilpailun alussa keli muuttui hyväksi. Kisaan starttasi säästä huolimatta 47 venekuntaa, jotka saivat seuraavan rankkasadekuuron vielä illalla muutamia tunteja ennen loppuhetkiä. Kisaviikon treenailuista oli kantautunut samanlaisia puheita kuin ennen Kuhauistajaa. Kuhaa kyllä tulee, mutta kisamitallisia vasta auringonlaskun jälkeen. Sama kaava toistui suurimmalla osasta veneitä tässäkin kisassa, loppuhetkillä ratkaistiin paljon.

Voiton korjasi John Mattsson hienolla lähes kuuden kilon (5930g) kuhasaaliilla! Vallitsevissa olosuhteissa todella kova suoritus. Toisen sija valloitti Tapio Kalliokoski, kuhaa 4925g. Huomion arvoista on, että kummatkin kärkimiehistä olivat kisassa mukana yksin. Kolmanneksi sijoittui Kuhauistajan mestarit, Janne Kavonius ja Markku Suomela (4195g). Mainitsemisen arvoista on myös nuorien (alle 18v) Jere Hamporin ja Tino Erolahden ensimmäinen palkintosija cupkilpailussa, hienosti kisan viides!

Tino Erolahti ja Jere Hampori kisan viides!

Kokonaiscupissa kärkitaistelu tiukkeni huipputasaiseksi. Kolmenkärki on neljän osakilpailun jälkeen tasapisteissä! Tasapisteissä parempi osakilpailusijoitus ratkaiseen, joten Janne Kavonius ja Markku Suomela nousivat kärkeen hyvien kuhauisteluiden ansiosta ja pitävät kärkipaikkaa ennen kahta viimeistä kilpailua. Toisena Tuomas Hutrin venekunta ja kolmanneksi nousi Pentti Koposen tiimi. Kamppailu cupin voitosta ja SM-kisapaikoista tulee olemaan tiukkaa ja jatkuu cupin uutuuskisassa Päiväkumpu-uistelussa 28.8 Karjalohjalla.

TULOKSET

KUVAT

Filmax Kuhauistelu

Tulevana lauantai-iltana jatkuu kilpailut ja tällä kertaa on vuorossa Filmax Kuhauistelu. Kuhauistajassa parhaat ottihetket ajoittuivat puolen yön jälkeisille tunneille, joten mielenkiintoista on nähdä kuinka kilpailijat tulevat kuhaa löytämään jo alkuillan aikana. Viime vuonna Mikko Häklin kipparoima venekunta räjäytti potin kaikkien aikojen Kuhauistelun parhaalla saaliilla, 9855g! Nähdäänkö tänä vuonna vastaavia huippuvetoja, se nähdään tulevana lauantaina klo 17-24!

Palkintoina mm. Olympuksen laadukkaita digikameroita! Viisi parasta palkitaan sekä myös suurimmalle kuhalle palkinto!

Tervetuloa mukaan kisaan toivottavasti aurinkoiselle Lohjanjärvelle!

KISAINFO

XXVII KUHAUISTAJA 2011

27. Kuhauistaja on saatu päätökseen ja yö tarjosi jälleen hienoja kuhasaaliita ja muhkean kokoisia kaloja. Kisaan starttasi tasan 80 venekuntaa ja sää suosi koko kilpailun ajan, ukkoskuurojen kiertäessä ohi mukavasti järven pohjoispuolelta. Alkuillan aikana kuhat olivat lähes kaikilla tiukassa ja syönti alkoikin parantua vasta puolen yön jälkeen ja jatkui aamun tunneille.

80 venekuntaa lähtökuopissa

Kilpailun voitto meni venekunnalle, joka on jahdannut sitä ensimmäistä cupkilpailun voittoa jo vuosia. Kakkos- ja kolmossijat ovat tulleet tutuiksi, mutta nyt voitto irtosi cupin suurimmassa kilpailussa. Janne Kavonius ja Markku Suomela ovat Kuhauistajan voittajat vuosimallia 2011! Saaliina yli 15 kiloa (15 430g) kuhaa, joukossa myös kilpailun suurin kuha, 4030g.

Voittajien on helppo hymyillä! Markku Suomela ja Janne Kavonius.

Toiseksi uisteli venekunta Janne Nevalainen, Mika Hietala ja Kimmo Karjalainen hienolla tuloksella 13 680g. Kolmanneksi Tuomas Hutri, JP Kinnunen, Jussi Hutri, Jussi Hietala 12 330g kuhasäkillä, suurimpana 3815g painanut kuha.

57 venekuntaa toi kuhaa puntarille, joten puntariprosentti oli varsin hyvä 71%.

Muut Kalat -sarjassa voiton vei Sami Karhun venekunta yli 8 kilon saaliilla, jossa hienona kalana oli 4525g painanut toutain! Toiseksi Tuomas Hutrin venekunta viiden kilon haukisaaliilla ja kolmanneksi Tero Hiekkavuon kipparoima tiimi.

Kokonaiscupissa kärkeen nousi Tuomas Hutrin venekunta, Markku Saarion ja Pentti Koposen venekuntien seuratessa kakkos- ja kolmossijoilla.

Kiitokset kaikille Kuhauistajassa mukana olleille ja tervetuloa mukaan taas cupin seuraavaan osakilpailuun, Filmax Kuhauisteluun 23.7!

TULOKSET

KUVAT

XXVII Kuhauistaja 2011

Hannu Kärkkäinen ja Kuhauistajan voittosaalista vuodelta 1986

Taas on se aika vuodesta, kun kuha alkaa olla uistelijoiden mielissä. Vedet ovat lämmenneet uimalämpöisiksi ja kuhat saalistavat aktiivisesti kudun jälkeen. Heinäkuu on vuoden paras kuhakuukausi ja illat valoisia kuhanuisteluun. Myös läpi yön uisteleminen aina aamun ensi sarastukseen asti on monelle mieleen. Tätä kaikkea ja paljon muuta tarjoaa Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty uistelukilpailu, jo 27. peräkkäinen Kuhauistaja.

XXVII Kuhauistaja käydään 9-10.7.2011 klo 18-06.

Palkinnot ovat jälleen hyvät. Voittaja kuittaa itselleen upean Raymarinen karttaplotteri / kaikuluotain yhdistelmän!

Kuhauistaja 1986 palkintojen jako

10 parasta palkitaan ja varsinaisen kuhasarjan lisäksi muut kalat -sarjassa palkitaan kolme parasta.

Myös suurimmalle kuhalle on luvassa palkinto!

Muista osallistua myös perinteiseen Suurin Kuha -veikkaukseen kilpailukeskuksessa.

KISAINFO

XXVII KUHAUISTAJA 2011 ESITE!

HUOM! Autolla kilpailuun tulijat HUOM!

Samana viikonloppuna järjestetään Aurlahden rannassa Rantajamit, josta johtuen rannassa parkkipaikat tulevat olemaan vähissä. Suosittelemme laskemaan veneitä mahdollisuuksien mukaan esim. Hiidensalmen laskuluiskalta, josta on veneellä matkaa kisakeskukseen muutama kilometri.