Monthly Archives: helmikuu 2015

KUHAUISTAJAN kilpailuajassa muutos!

Lohjan Kalaseuran hallitus joutui kokouksessaan 23.2 tekemään tämän vuoden Kuhauistajan osalta päätöksen ja muuttamaan kilpailuaikaa. Kilpailuaika on 20.00-06.00. Lähdössä ei ole siirtymää, mutta poikkeuksellisesti paluussa 30min siirtymä! Eli punnitusjonossa Aurlahdessa oltava viimeistään 06.30.

Kilpailuajan historiallinen muutos johtuu kaupungin ranta-alueiden käyttöön liittyvien lupien myöntämisessä tapahtuneesta kömmähdyksestä, joka ei ollut Lohjan Kalaseurasta johtuva. Samalle viikonlopulle oli myönnetty lupa vesijettien SM-kilpailulle. Asiaa on selvitelty hyvässä yhteisymmärryksessä ja päädytty siihen tulokseen, että Kuhauistajan päivämäärän siirtäminen ei ole järkevää ja helpoimmalla selviämme kisa-ajan lyhentämisellä alkupäästä. Vesijettikilpailut loppuvat lauantain osalta iltapäivästä ja siitä syystä Kuhauistajan alkua siirrettiin parilla tunnilla, jotta kisapäivää ei tarvinnut muuttaa. Lisäksi seuran hallitus päätti siirtymäajasta kilpailun loppuun.

Kausiennakko 2015!

Yksi puhdas haukikisa, yksi kuhakisa ja neljä pistekisaa, joista kaksi on viiden kalan kilpailuja, siinä tulevan kauden respti. Kaikissa pistekilpailuissa on erinomaiset mahdollisuudet pärjätä hauki- tai kuhataktiikalla, mutta luonnollisesti viiden kalan kilpailuissa vaaditaan usein kummankin kalalajin löytämistä, ahventa unohtamatta. Voidaankin siis sanoa, että cupin kärkisijoille yltääkseen täytyy repertuaarista löytyä monenlaista osaamista läpi kauden. Yksittäisten kilpailujen osalta on tehty pieniä muutoksia kilpailijoiden toiveiden pohjalta ja myös kilpailujen mielekkyyden takia on mm. Karjalohjan kisan ajankohtaa siirretty. Yhtenä vaikuttavana tekijänä on myös kalastuspaineen tasaaminen (mm. Mustion alueelta muille alueille) ja ranta-asutuksen huomioiminen. Näillä toimilla turvataan toivottavasti kilpailutoiminnan jatkuminen suosituilla alueilla myös jatkossa.

Lohjanjärvi-cupin suosio on ollut nousussa ja viime vuonna tehtiin jälleen uusi ennätys osallistujamäärissä. Samalla myös taso on noussut ja taistelu kilpailuiden kärkisijoista on yhä tasaisempaa. Tänä vuonna tullaan varmasti näkemään jälleen jännittävä kausi, jossa edellisen vuoden tapaan on tarjolla seitsemälle parhaalle osallistumisoikeus vuoden 2016 SM-kilpailuihin Korpilahdelle Päijänteelle!

16.5 Raymarine Haukiuistelu 10-17 (siirtymät 30min/suunta)

hauki1Ei muutoksia viime vuoden kilpailuun verrattuna, sama viikonloppu, samat ajat. Viime vuonna tuloslistan kärkipäässä oli virkistävästi uusia nimiä ja Haukiuistelun kestomenestyjät eivät juhlineet. Jäiden lähteminen ajoittuu lähes poikkeuksetta 1-2 viikkoa ennen vapun pyhiä, mutta kevään tulo lämpöineen on aina tekijä joka vaikuttaa vedenlämpöihin ja sitä myöden hauen liikkeisiin. Usein kokeneet säippämiehet hallinneet, mutta kuten viime vuosi osoitti ei mikään kisa ole ratkottu ennen sen päättymistä.

2014:
Teemu Järvinen/Juha Saario/Jere Hampori 25675g
Jari Virtanen/Jukka Raita 20105g
Niko Auvinen/Jari Perttilä/Ville Jokinen 18040g

6.6 Mestaruusuistelu 10-17 (siirtymät 30min/suunta)

mestaruus1Mestaruusuisteluun ei myöskään ole tulossa muutoksia ja ajankohta on vakiintunut kisakalenteriin kesäkuun alkuun. Usein haastava kisa, jossa kärkisijoille on vaadittu myös kuhaa. Käytännössä viime vuosina aina kärkisijat on saatu aikaiseksi plaanarivedolla, mutta viime vuonna Hutrin venekunnan voitto säippäkalustolla oli poikkeus pitkästä aikaa. Myös tässä kilpailussa kesän saapuminen näyttelee suurta roolia ja vaikuttaa sekä kuhan, että hauen liikkeisiin merkittävästi.

2014:
Tuomas Hutri/J-P Kinnunen/Jussi Hutri/Jussi Hietala 23890pst
Pentti Purola/Tapio Kalliokoski 22215pst
Ville Anttalainen/Jussi Aho/Kari Lönnqvist 20300pst

4-5.7 Kuhauistaja 20-06 (30min siirtymä paluussa)

voittajat2014HUOM!! Kisa-aika muuttunut poikkeuksellisesti! 2015 Kuhauistajan kisa-aika 20-06. Alussa ei siirtymää, takaisin tullessa 30 min siirtymä.

Suomen perinteisin uistelukilpailu, ei muutoksia. Karjalohjanselkä vs Isoselkä on usein vaikea valinta, kummaltakin selältä on uisteltu piikkipaikkoja. 2014 kesän kilpailu keräsi jälleen yli 150 venettä paikalle. Tulostaso oli keskinkertaista, vaikkakin suuria kaloja nähtiin jälleen useita. Ennakkosuosikkeja on aina monia. Kilpailun voitto on usein pienestä kiinni ja saattaa kaivata sitä yhtä parempaa kalaa mukaan saaliiseen.

2014:
Janne Suominen/Miikka Nevala/Antti Sorjonen 12190g
Teemu Saarni/Jukka Saastamoinen 11355g
Jussi Haveri/Sami Aarnio/Timo Mustalahti/Marko Tiitsinen 10795g

25.7 Garmin-uistelu 18-01 (ei siirtymiä, 5 kalaa/laji)

garminvoittajatMuutamat viime vuodet samaisena viikonloppuna on uisteltu Karjalohjanselällä, varsin heikolla kalantulolla ja monet ovat olleet tilanteesta käärmeissään. Toki tilanne on aina sama kaikille, mutta kalantulo on ollut erittäin vaatimatonta. Nyt tälle viikonlopulle kisa palautetaan Isonselän puolelle ja alueena onkin ”vain” Aurlahti-Isoselkä-Virkkala akseli, aivan kuten oli aikoinaan perinteisessä Kuhauistelussa vuosia. Kilpailijoiden toiveena oli saada toinen ilta/yökilpailu cupiin, jotta myös kuhaan olisi paremmat mahdollisuudet. Pelkkää kuhakilpailua ei tullut, vaan nyt muotona on pistekilpailu ja viisi kalaa per laji lasketaan. Varmasti mielenkiintoinen kilpailu!

(viime vuonna Karjalohja-uistelu samaan aikaa)

29.8 Karjalohja-uistelu 10-17 (siirtymät 30min/suunta, 5 kalaa/laji)

karjalohja2Karjalohjanselällä haluttiin kuitenkin pitää vaihtelun vuoksi edelleen yksi kilpailu ja nyt sen ajankohta on kuukautta myöhemmin verrattuna aikaisempiin vuosiin. Pistekilpailuna ja viiden kalan säännöllä mennään, joten mahdollisuudet kärkeen ovat monilla eri taktiikoilla. Karjalohjanselkä on usein antanut paremmin kalaa juuri elokuussa, verrattuna heinäkuun loppuun. Ja sehän on tiedossa, että isoa kuhaa haukea Karjalohjanselällä kyllä on. Todennäköisesti nyt Karjalohjan kisassakin saadaan kaikki pistesijat jaettua!

(viime vuonna Garmin-uistelu samaan aikaan)

19.9 Wobbleri Syysuistelu 10-17 (siirtymät 30min/suunta)

syysuisteluvoittajatSyysuistelu jatkaa aikaisempien vuosien kaavalla, eikä muutoksia tule tälle kaudelle. Viime vuonna Gröhnin venekunta takoi taululle täysin uskomattoman kärkituloksen, jossa puolet saaliista oli kuhaa! Tänä vuonna haastajia saattaa ilmaantua samoille apajille, niin ylivoimainen oli viime syksyinen esitys. Viime vuosina on useimmiten kärkeen uisteltu plaanarikalustolla, säippämiesten palkintopallisijat ovat laskeneet selvästi.

2014:
Jarno Gröhn/Pekka Sevon/Sami Illman 59610pst
Pentti Koponen/Juha Tikkala 28280pst
Teemu Järvinen/Juha Saario/Jere Hampori 22195pst