Kuhauistaja säännöt

* Kilpailun nimenä on XXXIV KUHAUISTAJA 2018

* Kilpailun järjestää Lohjan Kalaseura ry

* Kilpailuaika on lauantai 14.7 klo 18.00 – sunnuntai 15.7 klo 06.00, ei siirtymiä

* Kilpailijoiden paremmuuden ratkaisee saaliin yhteispaino. Tasatuloksen sattuessa sijoituksen ratkaisee arpa. Suurimman kuhan palkinnon voittaa painoltaan suurimman kuhan saanut venekunta. Tasatuloksen sattuessa ratkaisee arpa.

* Alamittaisen kalan tuominen vaa´alle johtaa venekunnan hylkäämiseen. Kilpailukala kuha, alamitta 45cm. Pituus mitataan kalan yhteen puristetun leuan kärjestä yhteen puristetun pyrstön kärkeen. Kilpailijoilla on mahdollisuus mitata kalat tarkistusmittalaudalla ennen punnitusta.

* Kalat punnitaan pyöreinä.

* Kilpailu on venekuntakohtainen ja avoin kaikille. Pyyntitavoista on sallittu vetouistelu moottorilla ja soutaen. Viehe on laskettava pyyntiin (ei heittoa).

* Vapa/siima rajoitus 10 vapaa/siimaa vene, uistinmäärissä ei rajoituksia.

* Teknisten apuvälineiden käyttö sallittu. Plaanarit, takilat yms apuvälineet saa laskea veteen vasta kilpailuajan alkaessa.

* Kilpailumaksu: 50€ / venekunta. Maksu paikan päällä (vain käteinen) tai ennakkoon tilille FI13 4006 1020 1597 72. Kuitti ennakkomaksusta esitettävä ilmoittautumisen yhteydessä. Ennakkomaksussa viestikenttään on
merkittävä kipparin nimi. Kilpailumaksu sisältää aluesyvyyskartan ja kalastusalueiden lupamaksut sekä Kuhauistaja-tarramerkin.

* Ilmoittautumisen yhteydessä on esitettävä tosite maksetusta kalastonhoitomaksusta koko venekunnan osalta (kaikki venekunnassa olevat 18-64 -vuotiaat).

* Kilpailijat kilpailevat omalla vastuulla ja kilpailualueelta poistuminen tapahtuu ainoastaan lähtöpaikan kautta, jonne kilpailukortti on ehdottomasti jätettävä. Kilpailualueen rajat ja maihinnousupaikat on merkitty jaettavaan karttaan, sillat toimivat myös rajoina jos niitä ei ole muuten merkitty Kuhauistaja-kilpailussa jaettavaan karttaan.

* Järjestäjät pidättävät oikeuden veneiden tarkastamiseen ennen kilpailun alkua.

* Järjestäjät nimeävät tuomarineuvoston. Kilpailua koskevat vastalauseet ja protestit on jätettävä kirjallisena tuomarineuvostolle 15 min punnituksen jälkeen. Tuomarineuvoston päätöksestä ei voi valittaa. Protestimaksu 50€, mikä palautetaan jos protesti hyväksytään.

* Palkintojen jako suoritetaan tulosten selvittyä. Palkinnon arvon mahdollinen ilmoittaminen verottajalle on palkinnon saaneen vastuulla.