XXIX Kuhauistaja 2013

29. peräkkäinen Kuhauistaja keräsi upeat 143 venekuntaa kisaamaan aurinkoiselle Lohjanjärvelle lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Kilpailussa oli jälleen jaossa Suvi 5050CC pulpettivene suurimman kuhan saaneelle venekunnalle. Alkuillasta tuuli oli kohtalaista, mutta iltaa kohden keli tyyntyi ja yö päästiin uistelemaan erinomaisessa kalakelissä. Lohjanjärvi näytti jälleen miksi se on yksi Suomen parhaista kuhajärvistä, varsinkin kun puhutaan isoista kuhista! Kilpailun suurimmat kuhat olivat jälleen yli kuusi kiloisia. Kisan veneestä voitti venekunta Tero Hostikka ja Asko Vähätupa 6640g painaneella kuhalla! Tuliterä Suvi pulpettivene lähti siis kaksikon matkaan. Voittokuha painoi täsmälleen saman verran kuin viime vuoden veneen voittajien kuha! Toiseksi suurin kuha oli Tuomas Hutri venekunnalla, painoa 6160g ja kolmanneksikin suurin painoi hienot 5780g ja löytyi Kimmo Karjalaisen tiimin saaliista. Suurien kuhien lista oli jälleen tänäkin vuonna komeaa luettavaa, 6640, 6160, 5780, 5465, 4955, 4905, 4765, 4005 jne. 8 yli neljän kilon kuhaa on saldo, jota voidaan esitellä todella harvassa uistelukilpailussa, jos missään muualla!

Kuhauistajan himoitun kokonaiskilpailun voiton korjasi tänä vuonna ylivoimaisesti venekunta Toni Luoma, Tommi Joensuu ja V-J Peltola. Heidän yhteissaalis oli samalla Kuhauistajan historian uusi ennätys, 21140g! Voittopotti sisälsi myös kaksi todella komeaa kuhaa, 4955g ja 4905g painaneet kalat! Onnittelut voitosta ja uudesta Kuhauistajan ennätyksestä! (entinen vuodelta 2007, Hutri 18160g).

Sijalle kaksi ylsi Kuhauistajan kestomenestyjät Pentti Koponen ja Juha Tikkala, saaliina 12215g kuhaa. Kolmanneksi myös hyviä sijoituksia vuosittain pokanneet Janne Kavonius ja Markku Suomela 10285g.

Muut kalat sarjan voiton vei Janne Joutsensalmen venekunta 16425g.

Muut kalat sarjassa nähtiin myös todella komea toutain, jonka uisteli Petri Sjögrenin venekunta. Toutaimella oli painoa 5975g ja se on yksi suurimpia vuosiin vapavälinein saatuja toutaimia. Kova taistelija siiman päässä!

Kokonaiscupissa tilanteet muuttuivat ja kolmen osakilpailun jälkeen kolmen kärki on Koponen 70pst, Hutri 64pst, Kuokkanen 52pst. Joukkuekilpailussa KuhanVetäsen jatkaa kärjessä.

TULOKSET

KUVAT

Kategoria(t): Kilpailut, Tulokset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.